joi, 14 iunie 2012

Îngheţată cu fructe


Pentru a prepara această îngheţată savuroasă aveţi nevoie de 2 gălbenuşuri, 2 linguri de miere, 1 lingură amestec uleiuri (măsline, migdale, nucă, susan), 3 linguri de smântână, câteva picături de zeamă de lămâie, o mână de cireşe, 3 caise şi 3 piersici bine coapte. Stafide.

 Se freacă gălbenuşurile cu mierea şi apoi cu amestecul de uleiuri, până ce devin o pastă omogenă. Se adaugă smântâna, se amestecă din nou, apoi zeama de lămâie. Fructele se spălă cu apă rece, se scot sâmburii, se zdrobesc bine şi se adăugă în compoziţia de mai sus. Se dă deoparte 1/3. În cele 2/3 rămase se adăugă stafidele după care se pune într-un vas în congelator şi se mănâncă după min 2 ore. 
Gustul este bestial!


Amestecul păstrat se întinde pe faţă, gât şi decolteu (bine curăţate în prealabil) pentru cca. 20 min după care se îndepărtează cu apă călduţă. Este o mască emolientă, hidratantă, vitalizantă, tonică. Împrospătează, catifelează şi miroase frumos.

Să aveţi poftă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu