miercuri, 6 iunie 2012

15 grade

Pentru ca in aceasta zi de inceput al verii, imi este frig (afara sunt 150 C), mi-am facut un ceai care sigur ma va incalzi si, poate, ma va binedispune.
Printre alte lucruri pe care le-am gasit in cana cu ceai, erau si albastrele. Ele, albastrelele (Centaurea cyanus) fac parte din familia Asteraceae si sunt plante erbacee, anuale, care apar spontan in semanaturile de grau si secara sau pe marginea drumului. Sunt originare din Sicilia si Grecia. Florile se recolteaza in iulie (asa ca mai aveti timp), se usuca la soare si se pastreaza in pungi de hartie.

Datorita proprietatilor astringente, antimicrobine, antiinflamatoare si vasculo-protectoare se folosesc mai ales in tratamentul cearcanelor, al pleoapelor iritate si al ochilor obositi dar, in acelasi timp, sunt excelente pentru ingrijirea tenului ridat si al celui cu acnee rosacee. 

Asadar, se face o infuzie dintr-o lingura de flori uscate peste care se toarna o cana de apa clocotita (250 ml). Totul se lasa acoperit pentru 20 min dupa care se strecoara. Folosita ca atare, aceasta apa de flori are efect hidratant, calmant si de intretinere pentru toate tipurile de ten. Lasata sa actioneze mai mult timp, sub forma de comprese sau tamponari cu vata, este buna pentru tenul ridat si afectiunile ochilor.    

In concluzie, intr-o zi de vara va puteti incalzi cu un ceai de albastrele sau va puteti racori fata cu o infuzie din aceleasi flori…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu