marți, 5 iunie 2012

De dupa weekend

Uneori nevoia impetuoasa de a face o schimbare in viata noastra, se poate manifesta printr-o alta culoare a parului (poate asa ne gaseste norocul…). Daca la aceasta se mai adauga si un weekend solitar, iese o masca hidratanta, regeneranta si coloranta.
Cantitatile sunt in functie de volumul si lungimea parului. Eu am folosit o cutie cu henna, o lingura cu ulei de ricin (le gasiti la plafar), o sticla de 10 ml vitamina A uleioasa, 50 ml alcool de 900 (le gasiti la farmacie), o lingura cu ulei de masline, o lingura cu miere (din dulap), cateva oua de prepelita (de la un var), o ceasca cu cafea tare, calda.
Intr-un vas se amesteca uleiurile, mierea si ouale - pe care eu le-am pus intregi. Peste ele se toarna alternativ pulberea de henna si cafeaua, in functie de consistenta si cantitatea de care aveti nevoie. La sfarsit se pune alcoolul.
Amestecati ingredientele cu o lingura de lemn, intr-un vas de sticla sau ceramica. Se mai pot adauga: laptisor de matca, argila, pudra de gingko biloba, tot felul de alte uleiuri – in functie de ce se gaseste prin casa si are efecte benefice.  
Se unge parul cu aceasta pasta, de la radacina spre varfuri, dupa care se pune o casca de baie si totul se inveleste intr-un prosop. In scurt timp pielea capului se va incalzi, semn ca masca incepe sa actioneze.
Pastrati totul cat aveti timp si rabdare. Cu cat va sta mai mult, cu atat culoarea va fi mai intensa si va rezista, plus ca toate vitaminele si mineralele isi vor face treaba. Eu prefer sa o folosesc in week-end si sa dorm asa. Masca se indeparteaza cu sampon si apa din abundenta, calda nu fierbinte pentru ca se coaguleaza ouale. Pentru stergerea parului folositi un prosop colorat.
   Mult noroc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu