Dacă vă întrebaţi ce mai gătiţi în acest week-end şi ce
legume luaţi din piaţă, vă propun o salată de crudităţi. Pentru aceasta aveţi
nevoie de un castravete potrivit, câteva frunze de mărar, pătrunjel şi
rozmarin, totul asezonat cu o lingură de ulei de măsline şi o lingură de miere.
Faţa, mâinile şi legumele se spală bine, după care frunzele
de mărar, pătrunjel şi rozmarin se zdrobesc până se obţine o pastă. Din
castravete se taie două rondele, iar ce rămâne (cu coaja cu tot) se dă pe
răzătoarea mică, după care se amestecă cu pasta din frunze. Se lasă 5 minute apoi
se storc uşor. Sucul rezultat se pune în frigider, iar legumele se amestecă
bine cu mierea şi uleiul de măsline. Se întinde pe frunte, obraji, gât şi
decolteu iar pe pleoape se pun cele două rondele de castravete. După 20 de min
se îndepartează cu apa călduţă şi se tamponează faţa cu sucul păstrat în
frigider.
Aceasta mască este puternic hidratantă, albeşte pielea, o înmoaie
şi o catifelează. Este indicată pentru ten uscat, acnee, cuperoză, pistrui şi
pete, irosire accentuată a feţei dar şi pentru tenul normal.
Acum să vă explic de ce are aceste efecte.
Castravetele (Cucumis sativus), face parte din familia
Cucurbitaceae, originar din Sudul Asiei, fiind o plantă erbacee, anuală, urcătoare.
În antichitate, era cultivat de greci, egipteni şi romani, aceştia din urmă
folosindu-l în cosmetică. Fructul conţine până la 95% apă, vitamine (mai ales A
şi C), minerale (so, po, ca, fe, zn).
Are proprietăţi antiinflamatoare şi acţionează asupra acneei, iritatiilor pielii, petelor de pe faţă, ridurilor şi panariţiului. Tratează tenul gras cu pori dilataţi şi hidratează tenul uscat. Tonifică şi catifelează tenul normal.
Are proprietăţi antiinflamatoare şi acţionează asupra acneei, iritatiilor pielii, petelor de pe faţă, ridurilor şi panariţiului. Tratează tenul gras cu pori dilataţi şi hidratează tenul uscat. Tonifică şi catifelează tenul normal.
Mărarul (Anethum graveolens), din familia Apiaceae este o
plantă erbacee, anuală, cultivată încă din Antichitate de daci, egipteni, greci
şi romani.
Frunzele proaspete sau uscate au acţiune antiseptică şi
emolientă. Tratează tenurile acneice, infecţiile şi inflamaţiile pielii.
Pătrunjelul (Petroselinum crispum) aparţine tot familiei Apiaceae, este plantă
erbacee, bienală, cu înălţime de până la 130 cm şi care se cultivă pentru
frunze şi rădăcină.
Frunzele conţin zaharuri, proteine, carotenoide, minerale
(ca, mg, fe) şi au o cantitate ridicata de vitamina C şi complexul vitaminelor
B.
Are proprietăţi antiinflamatoare, calmante şi datorită
efectului sedativ, decongestionează ţesuturile. Frunzele combat ridurile şi
pistruii, albesc tenul şi atenuează petele roşii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu