Pentru a prepara această îngheţată savuroasă aveţi nevoie
de 2 gălbenuşuri, 2 linguri de miere, 1 lingură amestec uleiuri (măsline,
migdale, nucă, susan), 3 linguri de smântână, câteva picături de zeamă de lămâie,
o mână de cireşe, 3 caise şi 3 piersici bine coapte. Stafide.
Se freacă gălbenuşurile cu mierea şi apoi cu amestecul de
uleiuri, până ce devin o pastă omogenă. Se adaugă smântâna, se amestecă din
nou, apoi zeama de lămâie. Fructele se spălă cu apă rece, se scot sâmburii, se
zdrobesc bine şi se adăugă în compoziţia de mai sus. Se dă deoparte 1/3. În cele
2/3 rămase se adăugă stafidele după care se pune într-un vas în congelator şi se
mănâncă după min 2 ore.
Gustul este bestial!
Amestecul păstrat se întinde pe faţă, gât şi decolteu (bine
curăţate în prealabil) pentru cca. 20 min după care se îndepărtează cu apă călduţă.
Este o mască emolientă, hidratantă, vitalizantă, tonică. Împrospătează, catifelează
şi miroase frumos.
Să aveţi poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu