joi, 31 mai 2012

De inceput


Mediul poluat in care traim, stresul, agitatia si dorinta de a face cat mai multe si cat mai repede ne-au indepartat de natura si de efectele ei benefice. Caci ea, Natura in marea ei bunatate si intelepciune, ne-a pus la indemana tot ceea ce avem nevoie pentru a trai in mod sanatos si a ramane tineri si frumosi. Ce ne ramane noua de facut este sa vrem sa folosim si sa stim cum sa folosim ceea ce ne ofera ea. 
De inceput si pentru ca suntem in luna mai (inca), va voi povesti cate ceva despre capsuni, fragi si cirese.
Capsunile (Fragaria maschata) si fragii (Fragaria vesca) fac parte din familia Rosaceae ce contine specii erbacee, perene, cu fructe comestibile.
Atat la capsune cat si la fragi fructele sunt de fapt micile achene infipte intr-un receptacul aromat, moale si zemos. Inca din Roma Antica fructele au fost folosite in cosmetica pentru infrumusetarea tuturor tipurilor de ten. Astfel, capsunele au proprietati antibiotice, intiinflamatoare si tonice iar fragii au proprietati antiinflamatoare, previn formarea ridurilor si ajuta la diminuarea celor existente. 

 Dupa aceasta scurta prezentare tehnica, sa trecem la partea cu adevarat interesanta si anume la ce putem face cu ele pentru a fi frumoase.
Fragii sunt excelenti pentru decolorarea pistruilor. Se ia o mana de fragi proaspeti si se zdrobesc. Pentru tenul gras se amesteca cu un albus de ou iar pentru tenul uscat cu o lingura de smantana. Totul se intinde pe fata si se lasa sa actioneze cca 20 min dupa care se spala cu apa calduta.
Din capsune se poate obtine o masca atat de parfumata incat exista riscul sa o mancati inainte de a o pune pe fata.
Cel mai rapid mod prin care ne putem bucura de efectele lor benefice este sa le taiem pe din doua si sa ne ungem sau sa le lipim de fata si de pleoape.
Sau, cateva capsune bine coapte se zdrobesc cu mana si se intind pe fata si pe gat. Se lasa timp de 20 min dupa care se spala cu apa calduta.
Se poate face un suc din cateva fructe stoarse in tifon. Cu sucul rezultat se ung pleoapele, fata si gatul. Dupa 20 min se spala cu apa minerala.
Cu ceva timp si mai multe ingrediente se poate obtine o masca din capsune zdrobite, 3 lingurite de miere si / sau 3 lingurite de smantana. Este foarte buna pentru tenul normal si uscat iar pentru tenul gras se adauga cateva picaturi de lamaie. Daca va mai ramane, o puteti manca.
 Pentru prepararea tuturor acestora, va recomand sa folositi numai ustensile din lemn sau ceramica. 
Maine va voi povesti despre cirese…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu